Blog Archieven

Wat nou weeralarm!!
Dat de gemiddelde Nederlander aan het veranderen is in een lui, niet zelf na hoeven denkend wezen was mij al lang bekend. Naast de overduidelijke blauwe ANBW borden langs de weg die ons zeggen waar we heen moeten hebben we nu ook de TomTom. De autoradio springt automatisch van dat leuke muziekprogramma naar een blerende file-omroeper om ons te vertellen dat we over twee kilometer een tijdje stil gaan staan. En mocht het dan wat vriezen of mocht er een beetje sneeuw vallen, dan wordt er een weeralarm afgegeven. Mensen vertrekken een uur eerder van huis, rijden keurig netjes met 50 km/h over de snelweg om maar geen ongelukken te veroorzaken.
Nee, dan hier. Gisteravond tijdens de voorstelling is er zo'n tien centimeter sneeuw gevallen. 's Ochtends deden we er 35 minuten over om van het hotel naar het theater (in een andere stad) te rijden. 's Avonds 40 minuten.... Met een gangetje van 80 km/h reden we een sneeuwploeg voorbij (die zo'n 60 km/h reed). Ietwat angstig vroegen we aan de buschauffeur of het niet gevaarlijk was zo snel te rijden. Hij keek ons lachend aan. Nee hoor, goede banden en veel rijervaring. Weer terug op de rechterbaan komt ons een vrachtwagen voorbij die met minstens 100 km/h door de waterige sneeuw ploegt. Vanochtend op straat zat ik eens naar de gemiddelde Zweedse auto te kijken. Erg veel SUV's, een aantal pick-ups, veel oude volvo's en toch ook wel vrij veel kleine auto'tjes. Maar allemaal met grotemensen banden. Een fiks profiel wat je in Nederland alleen onder de Landrover van een hobbiest ziet. Kijk Nederland, zo kan het ook.
1 Comments
Posted on 03 Mar 2009 by katja
by toontje @ 03 Mar 2009, 14:15
Alleen op de 362 andere dagen van het jaar zonder weeralarm, rijdt het niet echt efficient met die "grote-mensen-banden" :-)
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews