Blog Archieven

Rijden over water
Umea is het noordelijkste stadje waar we deze tour gaan komen. En ook hier ligt sneeuw. Erg veel sneeuw. Skien kan hier niet zo goed: er staan iets te veel bomen. Maar sneeuwscooteren kan hier dan wel weer erg goed. Dus hebben wij onze Zweedse buschauffeur lief aangekeken en wat geld bij elkaar gelegd en zijn we vanochtend naar een "farm" 60 km ten noorden van Umea gereden. Daar stonden zes snow scooters acht snowscooters en een gids op ons te wachten. Sneeuwpak aan, helm op en gaan. Eerst door het bos slingerend tussen de bomen door. Even later over een groot bevroren meer. Hier werden we even "los" gelaten en mochten we als een stelletje idioten rondjes crossen over het meer. Erg leuk om te doen. Weer verder door de bossen op naar het volgende meer. Voor we dit meer opreden werden we gewaarschuwd. Dit meer hadden ze nog niet zo vaak bereden. Als er sneeuw op een bevroren meer valt, dan duwt het gewicht van de sneeuw het ijs naar beneden. Door scheuren in het ijs komt vervolgens water op het ijs, onder de sneeuw te liggen. Gevolg: je kunt dus niet zien of een meer berijdbaar is. We moesten vooral door blijven rijden, gas geven en in een keer doorcrossen naar de overkant. Vijf van ons lukte dat, maar drie scooters bleven vast zitten en zakten door de sneeuw. Niet door het ijs, dat is dik genoeg. Maar op het ijs ligt een mengsel van water en sneeuw die op plekken zo'n halve meter diep is. Het heeft ruim een uur gekost om die drie scooters er met man en macht weer uit te trekken. Toch was het een erg gave tocht.
""
""
3 Comments
Posted on 11 Mar 2009 by katja
by Tjalina @ 11 Mar 2009, 21:22
Hey Katja, het is zo mooi daar in die omgeving. Lekker in de natuur crossen op een motor lijkt me zo gaaf. Geniet er nog maar van zolang je daar bent.
by Katja @ 11 Mar 2009, 22:10
Hier zouden nu dus twee hele mooie foto\'s bij moeten staan..... er wordt aan gewerkt om die zichtbaar te maken.
by henk @ 15 Mar 2009, 11:40
Ik heb ik Finland ook met z'n ding door het bos gecrost en uit de bocht gevlogen, en koud dat die sneeuw dan is onder je winteroutfit !!!!
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews