Blog Archieven

Mezelf worden
Het is weer de tijd van jaaroverzichten en terugblikken. Je wordt er mee dood gegooid op tv en radio en ik kan het niet laten om ook, al was het alleen maar in gedachten, een jaaroverzicht voor mezelf op te stellen. Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: wat een puinhoop!!! Eerst anderhalve maand in Zweden en Rusland gezeten om vervolgens voor een jaar of misschien wel voorgoed naar Canada af te reizen. Ik heb een afscheidsfeest gegeven. Ik heb een visum geregeld. Ik heb twee veel te zware koffers ingepakt. Maar op het moment dat ik in het vliegtuig zat, voelde het niet goed. Een jaar is heel lang. En het bedrijf waar ik heen ging was niet het soort bedrijf waar ik graag wilde werken: melkvee is toch echt iets anders dan vleesvee (lees ranch). Maar naarmate de afstand tussen mij en Nederland kleiner werd, werd mijn zelfvertrouwen groter. Ik ging in dat jaar echt wel vinden wat ik daar zocht. Hoe dat is afgelopen is bekend. Drie weken later zat ik weer thuis. Het heeft mij twee maanden gekost om enigzins mezelf terug te vinden, om weer zelfstandig dingen aan te kunnen. Ik ben heel blij dat ik in de Schouwburg in Groningen aan de slag kon. Dicht bij huis en 's avonds in je eigen bed. Iets wat ik heel erg nodig had.
Het is mij dit jaar om meerdere redenen duidelijk geworden dat emigreren naar Canada er voor mij niet in zit. Mijn toekomst, zeker de komende jaren, ligt in Nederland. Dus dan maar op zoek naar een eigen huis. Niet van plan om meteen iets te kopen! Eerst rondkijken, zien wat er te koop is. Maar toen het kleine arbeidershuisje in Kolhol te koop kwam, kon ik niet anders dan het kopen. Dit was het perfecte huis, precies wat ik zocht. Nu ben ik precies een maand in dat huis aan het verbouwen. Meer en meer begint het te voelen als mijn plekje.
Eigenlijk altijd vind ik het fijn om even terug te kijken op het jaar wat geweest is. Maar dit keer kijk ik liever vooruit. Binnenkort ga ik verhuizen, in mijn eigen huisje wonen en hier in Groningen een bestaan opbouwen. Het afgelopen jaar was leerzaam. Ik ben mijzelf heel hard tegen gekomen. En nog steeds ben ik niet de Katja die ik in 2008 was. Nog steeds overvallen angstbuien mij en ben ik bij vlagen erg onzeker. Nog steeds is mijn medicatie niet zoals hij zou moeten zijn. Dat is iets wat nog zeker een half jaar gaat kosten. Dit hele jaar is niet te wijten aan die drie weken die ik in Canada heb gezeten. Maar aan de drie jaren van touren en reizen die ik heb gedaan zonder mezelf voldoende rust te gunnen. Die drie weken in Canada waren de welbekende laatste druppel.
Mijn goede voornemen voor 2010 is: mezelf worden en daar rust in vinden.
1 Comments
Posted on 30 Dec 2009 by katja
by Marije @ 30 Dec 2009, 20:20
Dat gaat je vast en zeker lukken!! smile wink
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews