Blog Archieven

"bonbon" met kaneel
Dingen die ik tijdelijk niet lust:
Appelflappen, rijstepap, wentelteefjes, pannekoeken, gluwhein, kletskoppen, zuurstokken, kaneelkussentjes, "winterglow" thee, kaneelthee, appeltaart, stoofpeertjes en al het andere waar kaneel in verwerkt zit.
Een Braziliaans dansgezelschap bedenkt dat het er erg mooi uitziet als een aantal dansers door ongeveer een kilo kaneel dansen. Nou klinkt een kilo kaneel net zo veel als een kilo suiker.......... Kaneel weegt niks!!! Een kilo kaneel betekent een laag van een halve centimeter over het gehele podium: 12 x 10 meter. Uiteraard verzinnen ze daarbij ook nog dat deze "kaneeldans" de eerste van drie dansen is, zodat in 25 minuten pauze het gehele podium schoon moet worden gemaakt. Met vijf stofzuigers en acht dweilen en acht stofmaskers gingen we de puinhoop te lijf. In die 25 minuten moest het podium "toonbaar en dansbaar" gemaakt worden. De kaneel kriebelde door de stofmaskers heen mijn longen in. Velen liepen te snotteren en te niezen. Een van de Brazilianen roept dat een biertje heel goed helpt tegen het kriebelen. Na 1 keer stofzuigen en twee keer dweilen is de zwarte balletvloer nog altijd grauw bruin, maar de tijd is op, het doek moet weer open.
Na afloop van de voorstelling begint het afbreken. Kabels die op de grond lagen, liggen nog steeds in een dikke laag kaneel. Bij het opruimen worden t-shirts en broeken ongewild gebruikt als poetslap. Thuis gekomen verdwijnen mijn kleren meteen in de wasmachine. Mijn neus jeukt nog steeds en bij de gedachte aan wentelteefjes wordt ik misselijk.
Vandaag, twee dagen later, loop ik het toneel op. Een mengelmoes van kerst (gluwhein) en kermis (zuurstokken) valt over me heen. De geur van kaneel is niet meer heel sterk aanwezig, maar nog altijd dusdanig dat het me beinvloed.
0 Comments
Posted on 09 May 2010 by katja
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews