Blog Archieven

Vrij land
Iemand wees me op een documentaire die maandagavond laat werd uitgezonden. Ik besloot het naar bed gaan uit te stellen om het te zien.
"Help, een homo in de klas" is een docomentaire die laat zien wat voorlichters van het COC tegenkomen als zij voorlichtingen geven op middelbare scholen. Naast een aantal begripvolle opmerkingen en een flinke dosis "zelf weten, maar ik vind het raar", schrok ik van de hoeveelheid haat en onwetendheid die er vanuit de kinderen kwam. Van "ik vind het vies" tot "Ze moeten dood". Scholieren die geen enkel respect tonen voor mensen die anders denken dan zijzelf. Een Marrokaans meisje die vertelt dat bij familie in Marokko een man was "genezen" van homoseksualiteit. Hij was voor de keuze gesteld: of worden vermoord of genezen en met een vrouw trouwen. Een jongen die, met vonken uit zijn ogen schietend, zegt dat hij zijn kind zou vermoorden als die homo zou zijn. Maar waar ik nog het meest van schrok was een opmerking van een van de voorlichters uit Amsterdam. Hij zei dat hij bewust niet met zijn vriend hand in hand over straat gaat "omdat ik weet dat dat gevaarlijk is".
Toen ik vier jaar geleden voor het eerst naar Canada ging en bij een conservatief Christelijk gezin in huis kwam, waren er drie onderwerpen die interessant waren met betrekking tot Amsterdam: drugs, hoeren en homo's. Vooral dat laatste hebben we uitgebreid over gesproken. Hun vraag was: Maar zie je die mensen dan echt hand in hand over straat lopen? Dat heb ik toen met ja beantwoord. Maar wat moet ik nu zeggen? In de hele wereld, op het platteland van Canada staat Amsterdam bekent als homo stad. Stad waar in hun fantasie iedereen homo is en op iedere hoek van de straat homo stellen staan te zoenen. En ik weet wel dat er ook mensen zijn die denken dat alle Nederlanders op klompen lopen, maar toch!!! Als jij op klompen door Amsterdam wilt lopen is dat geen probleem. Maar wat is er gebeurd dat ons vrije Amsterdam ineens niet meer zo vrij is?
Gister schoot mij een zin in m'n hoofd:
Waar "plattelanders" werden gezien als conservatief en dus niet open voor dat soort "nieuwe" dingen, worden zij nu conservatief en dus nog wel open voor die dingen....
0 Comments
Posted on 15 Dec 2010 by katja
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews