Blog Archieven

Gezondheid in een potje
Ik heb vanochtend mijn ouderwetse groene brievenbus die langs de weg staat weer eens leeg gehaald. De reclamefolders begonnen eruit te puilen en de postbode keek mij gister kwaad aan (ik zat op de bank in de woonkamer toe te kijken hoe hij een poging deed een pakket reclamefolders bij de overige brieven, folders en kranten te proppen). Ik doe het niet expres. Ik laat niet met voorbedachte rade die bus zo vol lopen dat de postbode zich eraan irriteert en de uitpuilende brieven nat worden van de regen. Ik vergeet het gewoon. Gister ook weer. Ik zag de postbode, bedacht me dat ik zometeen, als ik het emailtje wat ik aan het schrijven was verstuurd had, de bus leeg moest gaan halen. Maar toen ik het emailtje verstuurd had, was er een nieuw emailtje wat mijn aandacht vroeg. En daarna was het mijn maag die hongerig begon te knorren. En zo vergat ik die brieven dus.
Dus haalde ik vanochtend de overvolle bus leeg en dacht met de stapel papier in mijn handen dat ik toch echt zo'n sticker moet aanschaffen die ervoor zorgt dat je al die reclame niet krijgt. Aan de keukentafel bladeren mijn ogen en mijn handen razendsnel door de grote stapel. Sorteren belangrijk uitziende brieven eruit, gooien toch al verlopen reclamefolders weg. Tot mijn oog valt op een folder van de Gezondheidswinkel. Een winkel waar je gezondheid kunt kopen? Een winkel waar je gezonde producten kunt kopen? Bij een Gezondheidswinkel zie ik schappen vol kleurig fruit en verse groenten. Zie ik koelingen vol vers geperst sap. Geurig vers brood en doosjes met kruidenthee. De winkelier en zijn werknemer zijn eigenlijk dieetist en bewegingstherapeut.
Maar op de voorpagina wordt mij tafelzoetstof en lecithine granulaat aangeboden. Een paar pagina's verder potjes met pillen waar je dun van wordt. Spuitflesjes met spul waar je neus van stopt te lopen. Potjes met poedertjes met vitamines, mineralen, eiwitten, vetzuren en koolhydraten. Creme waar je bruin van wordt, creme waar je wit van blijft en pillen waar je spieren van krijgt. Hoe gezond wilt u worden?
3 Comments
Posted on 01 Apr 2012 by katja
by dieta @ 01 Apr 2012, 17:38
een portie wandelen met een zonnetje daarna een frisse maaltijdsalade bereiden. Dan weet je zeker wat je krijgt en hebt: conditie,zon en vitaminen
by Nabil @ 21 May 2012, 22:04
Apple laptops zijn state-of-the-art, ze zijn echt beter dan winodws laptops. Het zit hem in de "kleine" dingen, want aan de specs van bijvoorbeeld processor en grafische kaart zie je het niet.Als ik een rijtje mag noemen van features die ik fijn vind aan mijn MacBook die niet op de gemiddelde (goedkopere, maar qua specs gelijke) Dell of Mediamarkt laptop zitten, dan zou ik bijvoorbeeld noemen:- backlit en erg fijn keyboard- supermooi scherm- ruim 5 uur batterij duur (effectief met wifi aan)- SSD drive- stroomsnoer met magneet- licht, dun en kleine adapter- Mac OS X Zoals Jorrit ook aangeeft je wordt op een gegeven moment vanzelf nieuwsgierig als je een tijdje Apple producten als iPhones, iPods en iPads gebruikt. En zo niet dan niet natuurlijk ;-)
by Auth @ 22 May 2012, 12:50
begrijp ik nou goed dat je op de rommelmarkt in luik deze foto hebt geovednn van je oma? dat is toch wel heel bijzonder! prachtig zijn die herinnenringen en soms wou ik wel dat we iets in -vroeger- leefden want het gaat mij allemaal wel eens iets te virtueel. schrijven is toch veel persoonlijker, net of er toen ook meer tijd voor elkaar was. ja ik zou best een stapje terug willen doen maar dan moet wel iedereen het doen anders werkt het weer niet he8?leuk de foto`s op picasa van je bezoek aan myrna! juliie zij echte copines he8? fijn kan dan toch weer de viruele wereld zijn, anders hadden jullie elkaar waarschijnlijk nooit ontmoet:-)
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews