Blog Archieven

Partner camper III
Met hulp van vrienden en broertjes het plan uitgedacht en uitgewerkt voor een bed in mijn Partner. Het plan was simpel: stalen frame met platen erop. Vlak achter de stoelen zit een tussenschot van 30 cm hoog. De platgeklapte stoel (zie camper I) is dezelfde hoogte als het tussenschot. Dus logisch was om een frame te maken die ook die hoogte is. Om ervoor te zorgen dat het frame op zijn plek blijft staan, heeft het frame haken die over het tussenschot vallen. En om ervoor te zorgen dat het bed altijd waterpas kan staan, ongeacht of ik veel zooi onder het bed gepropt heb en de auto dus meer achterover hangt of niet, heeft het frame stelpootjes.
De vloer bestaat uit drie delen. De eerste plaat loopt vanaf de achterkant van de auto tot de achterkant van de zijdeur. De tweede plaat loopt tot zo'n 10 cm achter het tussenschot. De laatste plaat is een L-vormige plaat die achter de bestuurdersstoel en over de bijrijdersstoel valt. De eerste twee platen zitten aan het frame vast door middel van fitsen en krommers, scharnieren en kromgeslagen spijkers. Het ene deel van het scharnier zit aan het hout, het andere deel aan het frame gelast. Door de kromme spijker er door te steken, zijn de plaat en het frame met elkaar verbonden. De derde L-vormige plaat zit met fitsen en krommers aan de tweede plaat verbonden. Deze verbinding zit aan de bovenkant, omdat deze plaat verwijderd moet worden om te kunnen rijden. Op vakantie moet je dit iedere dag doen en moet het dus een simpel systeem zijn.
Het matras is een simpel matras van Ikea. Voor mijn oude bed is het matras 1,30 breed gemaakt, wat voor in de auto ook de ideale breedte blijkt te zijn. Aan het voeteneind heb ik een strook van 40 cm breed van het schuimrubber losgesneden. Het matras en de losse strook zitten wel gewoon in de originele hoes. Door de losgesneden reep is het voeteneind van het matras makkelijk omhoog te klappen. Hierdoor kunnen de stoelen in hun rij-positie staan zonder het matras te hoeven dubbelvouwen.
Hieronder een aantal foto's.



0 Comments
Posted on 24 Jun 2012 by katja
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews