Video

Sinds een aantal jaren is één van mijn specialisaties videotechniek voor theatervoorstellingen. Ik stel mijzelf bij alle projecten altijd als doel om de projecties te laten versmelten met het decor of de locatie. Ik maak voornamelijk gebruik van QLab, maar heb ook ervaring met andere software. Hieronder een overzicht van een aantal projecten waar ik aan mee gewerkt heb.


Veur Altied


Voor de voorstelling ‘Veur Altied’ heb ik samen met regisseur Ben Smit en illustrator Johannes de Bruijne het video-decor en het licht ontworpen. Het was voor deze voorstelling van belang dat de videobeelden zouden samenvoegen met de witte muren van de kerk waar gespeeld werd.

De Ploeg


De voorstelling De Ploeg werd gemaakt in samenwerking met het Groninger Museum in het kader van een tentoonstelling over kunstenaarsvereniging De Ploeg. Het museum stelde beeldmateriaal ter beschikking. Ook bij deze voorstelling vloeiden beeld en locatie in elkaar over.

Verzet


Missie 1 van deze 4-delige reeks speelde zich deels af in het “ondergrondse” Der Aa-theater. Publiek en acteurs mengden zich, zodat onduidelijk bleef wie publiek en wie acteur was. Om een extra demensie aan de ondergrondse sfeer toe te voegen, werd gebruik gemaakt van live camera en vooraf opgenomen beelden die afgespeeld werden op verschillende tv’s en schermen in het decor.

Roegzand


Theatergroep Iemandsland speelde Roegzand in een aardappelloods in Nieuw Buinen. De filmbeelden op de achtergrond versterkten het verhaal wat werd verteld. Bij deze voorstelling was ik video operator.